top of page
Writer's pictureThanassis Vempos

Ο Μονόλιθος της Βηρυτού και η Κατρακύλα στην Κουνελότρυπα

Μήπως έχετε την εντύπωση ότι από τις αρχές του χρόνου έχουν περάσει όχι 7, αλλά 777 μήνες;

Αυτό είναι μια «ψευδαίσθηση», επειδή έχουν συμβεί πάρα πολλά, ασυνήθιστα, δυσάρεστα, πρωτόγνωρα γεγονότα, έτσι δεν είναι; Αυτό δεν λένε η «κοινή λογική» κι ο ρασιοναλισμός;

Αυτό λένε.

Ούτως ή άλλως ο χρόνος είναι ένας και μοναδικός, αντικειμενικός, απόλυτος και γραμμικός και κυλάει αμετάκλητα από το παρελθόν προς το μέλλον. Νευτώνειος δηλαδή, έτσι δεν είναι;

Χαχαχαχα! Κούνια που σας κούναγε!


Ξανάγραφα λίγο παλιότερα ότι η αποκρυπτογράφηση της Μορφοδιάταξης μοιάζει με την προσπάθεια να ξεμπερδέψει κανείς μια ομελέτα. Για να δούμε τι έχει το μενού.

* 10 Ιουλίου: το Συμβούλιο Επικρατείας της Τουρκίας αποφάσισε υπέρ της μετατροπής του ιστορικού και άκρως συμβολικού ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, σε ισλαμικό τέμενος. Όπερ και εγένετο φυσικά. Στις 24 Ιουλίου 2020, ημέρα Παρασκευή, έγινε η πρώτη προσευχή των Μουσουλμάνων παρουσία του Ερντογάν. Χαμός φυσικά, ένθεν και ένθεν.


Θυμήθηκα ότι στις 5 Μαΐου είχα αναρτήσει ένα κείμενο στο οποίο ανέφερα κάτι για την ταινία «Inferno» (=Κόλαση), βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Νταν Μπράουν, όπου ο Τομ Χανκς, στην περίφημη υπόγεια Κιστέρνα της Κωνσταντινούπολης, κυνηγά τους «κακούς» προσπαθώντας να αποτρέψει την διασπορά ενός άκρως θανατηφόρου ιού (χειρότερου από τον κορωνοϊό, εάν φυσικά υπάρχει κάτι χειρότερο!) που θα αφανίσει την ανθρωπότητα. Στην ταινία φιγουράρει φυσικά και η Αγία Σοφία. Άλλωστε ο Τομ Χανκς είναι ισχυρός και γνωστός «resonator» σε ό,τι αφορά τις συγχρομυστικιστικές διασυνδέσεις.



*29 Ιουλίου. Έξι μέρες μετά την πρώτη ισλαμική λειτουργία στην Αγία Σοφία, έχουμε ένα τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Φοίνιξ της Αριζόνα, όπου ένα τραίνο φορτωμένο χημικά, εκτροχιάζεται και πιάνει φωτιά με αποτέλεσμα μια πραγματική κόλαση (inferno) χημικής πυρκαγιάς.


Inferno (Κόλαση) – Φοίνιξ (το μυθικό πουλί που αυτοπυρπολείται και αναγεννάται από τις στάχτες του) – χημική πυρκαγιά (όπως καλή ώρα λίγες μέρες μετά στη Βηρυτό του Λιβάνου, δηλαδή της αρχαίας Φοινίκης).

*2 Αυγούστου: από καρδιακή προσβολή πεθαίνει μέσα στην Αγία Σοφία ο μουεζίνης Οσμάν Ασλάν. Ο Ασλάν υπηρετούσε στην Αγία Σοφία από την πρώτη ημέρα μετατροπής της σε τζαμί εθελοντικά, για να ενημερώνει τους μουσουλμάνους σχετικά με τα μέτρα του κορωνοϊού μέσα στο ναό.

Η 2α Αυγούστου, είναι η μέρα που τιμάται η μνήμη του Ιουστινιανού Β' (668-711 μΧ) «του ευσεβούς βασιλέως». Σύμφωνοι, την Αγία Σοφία, την γνωστή (επειδή υπήρξαν 4 συνολικά, κτισμένες στο ίδιο σημείο), την είχε κτίσει ο Ιουστινιανός Α’, πάνω από έναν αιώνα πριν τον Β’, αλλά στην εξερεύνηση της Μορφοδιάταξης σημασία έχει ο συμβολισμός, το νόημα, κι όχι τόσο η ίδια η πληροφορία.

Η ετυμολογία του «Ιουστινιανός» έχει στην ρίζα της το λατινικό Justus (= δίκαιος). Κάτι σαν «θεία δίκη» μήπως σας ήρθε στο μυαλό; Δεν χρειάζεται όμως να τα βλέπουμε όλα μέσα από το ανθρωπομορφικό (ή θεομορφικό) πρίσμα. Κρατάμε ωστόσο μια νοερή σημείωση.

*2 Αυγούστου. Επιστρέφει στη Γη και προσθαλασσώνεται με επιτυχία η κάψουλα Crew Dragon της Space X, το πρώτο ιδιωτικό επανδρωμένο διαστημόπλοιο. Η κάψουλα είχε εκτοξευτεί στις 30 Μαΐου με τον πύραυλο Falcon 9 ( = Γεράκι), ο οποίος φυσικά παραπέμπει στον αιγυπτιακό γερακόμορφο Ώρο. Το οποίο Falcon 9 είχε κατευθυνθεί και προσορμίσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό –ISS εν συντομία (ή IS(i)S, δηλαδή στη θεϊκή μητέρα του)


*4 Αυγούστου. Το απόγευμα ξαναδιάβαζα το «Brave New World» του Άλντους Χάξλεϊ, έχοντας δει την (απογοητευτική) πρόσφατη τηλεοπτική μεταφορά του. Στο σίριαλ για κάποιο λόγο είχα «κολλήσει» με το θέαμα του κεραμιδί καπνού που εκλύεται από ένα πύργο-κρεματόριο στην μελλοντική κοινωνία του Χάξλεϊ, το οποίο θέαμα θαυμάζουν οι άνθρωποι του (δυσ/ευτοπικού) μέλλοντος του βιβλίου. Η ώρα είχε πάει 5 μμ, και διάβαζα στη σελίδα 67:

«‘Επανάκτηση φωσφόρου’, είπε ο Χένρυ μονολεκτικά. ‘Ανεβαίνοντας στην καμινάδα, τα αέρια περνάνε από τέσσερις χωριστές καλλιέργειες. Παλαιότερα, ο φωσφόρος πήγαινε χαμένος κάθε που έκαιγαν κάποιο νεκρό. Τώρα επανακτούμε ενενήντα οκτώ τοις εκατό. Περισσότερο από ενάμιση κιλό σε κάθε πτώμα ενηλίκου. Πράγμα που ανταποκρίνεται σε μια ποσότητα τετρακοσίων τόνων φωσφόρου το χρόνο, μόνο για την Αγγλία».


Ο φωσφόρος είναι λευκός και κόκκινος. Έχει πολύ μεγάλη χρησιμότητα στην παρασκευή βιομηχανικών λιπασμάτων.

Λίγα λεπτά μετά με ειδοποίησαν για την τραγωδία στη Βηρυτό. Στις 5:11 μμ ώρα Ελλάδος, έχουμε την τρομακτική έκρηξη στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, η οποία προήλθε από 2.750 τόνους αποθηκευμένου νιτρικού αμμωνίου, ισοπέδωσε πολύ μεγάλη περιοχή και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 150 ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων. Είχε προηγηθεί μια μικρότερης ισχύος έκρηξη.

Το νιτρικό αμμώνιο είναι χημική ένωση που χρησιμοποιείται στην παρασκευή λιπασμάτων (σαν τον φωσφόρο). Κεραμιδί νέφη σχηματίστηκαν στον ουρανό της Βηρυτού μετά την έκρηξη.

Η έκρηξη κατέστρεψε σχεδόν τη μισή πόλη και το λιμάνι, με τις εικόνες και τα σχετικά βίντεο να θυμίζουν πολύ έντονα Χιροσίμα –δυο μέρες πριν την 75η επέτειο της ατομικής έκρηξης στην ιαπωνική πόλη (6.8.1945).


Καταστροφικές εκρήξεις αποθηκευμένων χημικών έχουν υπάρξει πολλές στην ιστορία –και πολύ πιο πολύνεκρες. Όμως οι πολιτικές, οικονομικές και γεωπολιτικές επιπτώσεις που θα έχει η έκρηξη της Βηρυτού, θα είναι πολύ δυσάρεστες. Γιατί;

* Επειδή τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι.

* Επειδή οι ζημίες ενδέχεται να ανέλθουν σε 10-15 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια χώρα φτωχή που αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα και όπου η πολιτική και κοινωνική αναταραχή κλιμακώνονταν εδώ και καιρό.

* Επειδή το 85% των αποθεμάτων σιτηρών (εδώ κρατάμε μια σημείωση) έχει καταστραφεί, με αποτέλεσμα τα εναπομείναντα να καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού μόνο για έναν μήνα.


* Επειδή τέθηκε εκτός λειτουργίας το κύριο λιμάνι του Λιβάνου, χώρας που καλύπτει το 80% των αναγκών της από εισαγωγές και περιβάλλεται από το εχθρικό Ισραήλ και από την ουσιαστικά διαλυμένη Συρία.

Στο μεταξύ στις 7 Αυγούστου θα ανακοινωνόταν (αν και υπήρξε αναβολή) η απόφαση ειδικού δικαστηρίου του ΟΗΕ για τη δολοφονία το 2005 του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι, με κατηγορούμενους ερήμην τέσσερα στελέχη της Χεζμπολλάχ. Η οποία δολοφονία είχε γίνει (ξανά) με μια τρομακτική έκρηξη όταν ένα αυτοκίνητο φορτωμένο με 1.800 κιλά ΤΝΤ εξερράγη ενώ περνούσε η αυτοκινητοπομπή του Χαρίρι, με αποτέλεσμα 23 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές στην πόλη.

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο ήταν μάρκας Mitsubishi. Το «Mitsubishi» μπορεί να μεταφραστεί από τα Ιαπωνικά ως «τρία διαμάντια» ή «τρεις ρόμβοι» -κάτι που αντικατοπτρίζεται στο λογότυπο της εταιρείας. Τα διαμάντια είναι φυσικά Κατεργασμένοι Λίθοι, έτσι δεν είναι; Όχι ακατέργαστοι… Να τα λέμε κι αυτά…

Είπαμε, η έκρηξη της 4ης Αυγούστου έγινε τρεις μέρες πριν την απόφαση του ΟΗΕ σχετικά με την δολοφονία του Χαράρι.

Αχ, αυτό το 3

Το φορτίο του θανάτου μετέφερε στη Βηρυτό το ρωσικό πλοίο «Rhosus». Η μεγάλη ποσότητα νιτρικού αμμωνίου βρέθηκε στο λιμάνι το 2013, όταν εγκαταλείφθηκε εκεί το ρωσικό πλοίο. Η ονομασία μπορεί να παραπέμπει στην αρχαία Ρωσσό της Κιλικίας (το σημερινό Αρσούζ στην Τουρκία, κοντά στην Αντιόχεια). Ακολουθώντας τα συγχρομυστικιστικά νήματα, Rhosus μπορεί να σημαίνει και ένα γένος λεπιδόπτερων εντόμων της οικογένειας Noctuidae. Τα λεπιδόπτερα είναι έντομα, στα οποία περιλαμβάνεται ο γνωστός μας σκώρος. Moth, στα Αγγλικά.

Το Mothman («Σκωράνθρωπος», ακριβής μετάφραση) ήταν η θρυλική φτερωτή οπτασία που έκανε την εμφάνισή της πολλές φορές το χειμώνα του 1966-1967 στο Πόιντ Πλέζαντ της Δυτικής Βιρτζίνια, ως οιωνός της πολύνεκρης κατάρρευσης της γέφυρας Σίλβερ Μπριτζ. Ήταν μια εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση που ερεύνησε διεξοδικά ο αείμνηστος Τζων Κηλ στο βιβλίο “Mothman Prophecies” (που έγινε και μια αρκετά πιστή και αξιοπρεπής ταινία το 2002).

Rhosus – Λεπιδόπτερο – Moth – MothMAN – οιωνός της τραγωδίας στη Βηρυτό…

(Ενώ γράφω αυτές τις αράδες, μια πεταλουδίτσα της νύχτας, ένα λεπιδόπτερο, μπήκε από το ανοιχτό παράθυρο και κάνει κύκλους μπροστά από την οθόνη… Αλλά έχω πάψει εδώ και χρόνια να κάνω διαχωρισμό ανάμεσα σε προσωπικές και συλλογικές συγχρονικότητες)

Με την Αγία Σοφία όμως ξεκινήσαμε. Είναι γνωστή η φράση του Ιουστινιανού στα εγκαίνια του ναού: «Νενίκηκά σε Σολομών!» (= «Πάρ’τα Σολομώντα!). Ότι δηλαδή η Αγία Σοφία ήταν μεγαλοπρεπέστερη από τον θρυλικό Ναό του Σολομώντα. Ο οποίος έκτισε το ναό σύμφωνα με θεϊκές οδηγίες –οι οποίες αφορούσαν και συγκεκριμένη χρήση ξύλου από κέδρο. Ο οποίος κέδρος φυτρώνει κατεξοχήν στο Λίβανο, αποτελεί δε και το έμβλημα της χώρας. Ο οποίος κέδρος εστάλη στο Σολομώντα από τον φίλο του, βασιλιά Χιράμ της Τύρου. Ο οποίος Χιράμ παραπέμπει στον περίφημο Χιράμ Αβίφ, στον Τεκτονισμό και σε άλλα νήματα νοήματος, που δεν είναι επί του παρόντος να εξετάσουμε.

Σύμφωνα με το λιβανικό τηλεοπτικό κανάλι LBCI, σε ένα μπρίφινγκ στο Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας αναφέρθηκε πως η αρχική πυρκαγιά που προκάλεσε την τρομακτική έκρηξη, προήλθε από εργάτες που έκαναν ηλεκτροκόλληση σε μια πόρτα στην αποθήκη, μέσα στην οποία υπήρχαν 30-40 τσάντες με πυροτεχνήματα.

Αν η εκδοχή αυτή ισχύει, δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση αν οι (κονιορτοποιημένοι πλέον) εργάτες ήταν τρεις. Σαν τους τρεις εργάτες που σκότωσαν τον Χιράμ Αβίφ για να του αποσπάσουν τη Μυστική Λέξη και που μετά τον έθαψαν στα μπάζα του υπό ανέγερση Ναού του Σολομώντα.

Βόρεια στο σημερινό Λίβανο βρίσκεται το Μπάαλμπεκ, η αρχαία Ηλιούπολις των Ελλήνων και των Ρωμαίων. Ο κολοσσιαίος ναός του Δία Ηλιοπολίτη στο Μπάαλμπεκ είναι ένας πανίσχυρος τόπος δύναμης και ο μεγαλύτερος ναός που είχαν χτίσει ποτέ οι Ρωμαίοι. Φυσικά ο τόπος έχει διαχρονική αρχαιότητα, αφού εκεί οι Φοίνικες λάτρευαν το Βάαλ. Η κολοσσιαία πέτρινη πλατφόρμα, το περίφημο Τρίλιθον, είναι πολύ αρχαιότερο και παραπέμπει σε χαμένους πολιτισμούς και σε πολλά άλλα ενδιαφέροντα.


Ο υποφαινόμενος στο Μπάαλμπεκ –στο Ναό του Δία Ηλιοπολίτη και στον μυστηριώδη Μονόλιθο των 2.000 τόνων, εν έτει 2002.

Έτσι δεν ήταν παράξενο που, η Αγία Σοφία διαθέτει 8 γιγάντιους κίονες, κορινθιακού ρυθμού, από τον Ναό τού Δία του Ηλιοπολίτη στο Μπάαλμπεκ, τους οποίους αποσυναρμολόγησαν και μετέφεραν οι Βυζαντινοί ύστερα από εντολή του Ιουστινιανού.

*4 Αυγούστου: λίγες ώρες μετά την τραγωδία στη Βηρυτό, ένα πρωτότυπο του περίφημου Starship εκτοξεύτηκε στο πλαίσιο ενός τεστ, στο οποίο προσγειώθηκε καθέτως, διανύοντας μια απόσταση 150 μέτρων. Το Starship, που αποκαλείται και «ιπτάμενο σιλό» (τα «σιτηρά» που λέγαμε…) λόγω του σχήματός του, υποτίθεται πως θα είναι το σκάφος που θα χρησιμέψει στον αποικισμό του Άρη, αν ευοδωθούν τα υπερβολικά φιλόδοξα σχέδια του Ήλωνα Μασκ, του δημιουργού της Space X (και του Falcon 9/ Ώρου). Πιθανώς ένα σημαντικό ορόσημο που ενδέχεται να ανοίξει τις Πύλες του Διαστήματος. (η όλη ιστορία έχει περίπλοκες προεκτάσεις που περιγράφει εδώ και καιρό λεπτομερώς ο ερευνητής Goro Adachi στο www.supertorchritual.com)

Η πτήση έγινε πλάι στο κτίριο STARGATE (Spacecraft Tracking and Astronomical Research into Gigahertz Astrophysical Transient Emission). Ένα αστρόπλοιο πετά πλάι από μια Πύλη των Άστρων


Στην ταινία «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος», ο περίφημος Μονόλιθος είναι –μεταξύ άλλων- και μια Πύλη των Άστρων στην οποία εισέρχεται ο Ντέηβιντ Μπόουμαν για να μετεξελιχθεί σε κάτι άλλο.


*6 Αυγούστου: Φαντάσματα της 9-11: μεγάλη πυρκαγιά στο World Trade Center του Βελγίου, στις Βρυξέλλες. Σε ένα κτίριο που έχει σχήμα Μονόλιθου, πάνω στο οποίο υπάρχει η ταμπέλα «The Future Is Here» («Το Μέλλον είναι Εδώ»).


Το Μέλλον είναι Ήδη Εδώ. Άνοιξε μια Πύλη μέσα από την οποία εισερχόμαστε, κλωτσηδόν είναι η αλήθεια, σε μια Νέα Περίοδο. Αλλά έχω πει πολλές φορές για «την έλευση μιας νέας Συλλογικής Κβαντικής Με­ταβολής παγκοσμίως. Και η μνήμη θα τροποποιηθεί καταλ­λήλως ούτως ώστε η να είναι συνακόλουθη με τη νέα πραγ­ματικότητα»

Λίγες ώρες αργότερα, ο Γάλλος πρόεδρος, ο γνωστός γαμογιαγιάς Εμμανουέλ Μακρόν, βρίσκεται στη Βηρυτό, επαναλαμβάνοντας δίκην μεγαφώνου, φερεφώνου, ή μαγνητοφώνου το ίδιο ακριβώς: «Η έκρηξη πρέπει να γίνει η αρχή μιας νέας περιόδου».



Το 2019 προβλήθηκε μια μάλλον ασήμαντη ταινία, ονόματι «Portals» (Πύλες). Σε ένα μυστικό εργαστήριο δημιουργείται η πρώτη ενεργή μαύρη τρύπα. Λίγο μετά, εκδηλώνεται μια οικουμενική διαταραχή που δημιουργεί εκατομμύρια μυστηριώδεις Πύλες σε όλο τον πλανήτη με τη μορφή μυριάδων Μονόλιθων. Αυτό γίνεται (στην ταινία) στις 5 Αυγούστου 2020.


Αμέσως μετά την έκρηξη της Βηρυτού, ένας τεράστιος Μονόλιθος ξεπρόβαλλε στα ερείπια της λιβανικής πρωτεύουσας. Ένα μονοκόμματο ερείπιο, απομεινάρι των σιλό (βλ. Starship) σιτηρών στο λιμάνι.


…Ένα άκρως συμβολικό μόρφωμα που παραπέμπει στον Μονόλιθο (Πύλη) του «2001», τη χρονιά που είχαμε την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου πλάι στο Millenium Hilton Hotel που είχε κατασκευαστεί με πρότυπο τον Μονόλιθο του «2001»


…Ένα μόρφωμα που θυμίζει και τον Πύργο του Διαβόλου, στις «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου», το σημείο στο Ουαϊόμινγκ όπου άνοιξε η «Πύλη» του Διαστήματος, όταν οι εξωγήινοι ήρθαν σε επαφή με την ανθρωπότητα…


…Κι ένας άλλος Μονόλιθος φιγουράρει ως κενοτάφιο στο Πάρκο του Υπόκεντρου στο Ναγκασάκι, στο σημείο ακριβώς κάτω από το επίκεντρο της ατομικής έκρηξης που άνοιξε τις Πύλες της Κόλασης στην ιαπωνική πόλη, δυο μέρες μετά την ατομική έκρηξη στη Χιροσίμα.


Ανάμεσα στο hype και τις μεγαλοστομίες του Ήλωνα από τη μία, και τις πολυεπίπεδες συγχρονικότητες σε οικουμενική κλίμακα από την άλλη, κατρακυλάμε όλοι μαζί κι ο καθένας μόνος του, σε μια άνευ προηγουμένου κβαντική κουνελότρυπα.


Follow the white rabbit…


Μπροστά στο Μονόλιθο. Οι μεν με κινέζικα φίμωτρα, οι δε με διαστημικά σκάφανδρα.

ΥΓ-1: Πτολεμαίος ο Μάκρων: στρατηγός των Πτολεμαίων και κυβερνήτης της Κύπρου, στην οποία υπηρέτησε γύρω στο 170 π.Χ. Ήταν αυλικός αξιωματούχος και κυβερνήτης και αρχιερέας όλων των ιερών στην Κύπρο. Επειδή υποστήριζε τις θέσεις των Ιουδαίων κατηγορήθηκε από τους φίλους του βασιλιά Πτολεμαίου. Για τούτο εγκατέλειψε την Κύπρο και προσχώρησε στον Αντίοχο τον Επιφανή, με αποτέλεσμα να χαρακτηρισθεί προδότης και να αυτοκτονήσει με δηλητήριο.

ΥΓ-2: Σε ό,τι αφορά τα περίφημα «σιτηρά» στα οποία προβλέπεται να υπάρξει τρομερή έλλειψη στο Λίβανο, σχετικά με τον Μονόλιθο-Ερειπιώνα-Σιλό Σιτηρών της Βηρυτού, κάντε μια επανάληψη στην ιστορία του σιτοκαλλιεργητή Βοόζ και της (χήρας) Ρουθ στην Παλαιά Διαθήκη. Η οποία ιστορία έχει ενδιαφέρουσες προεκτάσεις. Και ενώ το κάνετε αυτό, πιείτε ένα ουισκάκι, J&B κατά προτίμηση…




…And follow the white rabbit…

(η εικόνα είναι καθαρά συμβολική. Είμαι φιλόζωος και μισώ το κυνήγι)

2,082 views
bottom of page