Το νέο μου βιβλίο - η συνέχεια επί της οθόνης (κυριολεκτικά)

(Ενημέρωση 5.4.2016 - για τα παλιότερα κείμενα κάντε λιγάκι scroll στη σελίδα)

 

Ηγγικεν η ώρα της βιβλιοπαρουσίασης! Αληθεια!

Στις 20 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7:00 μμ το "Σχήμα Πρωθύστερο" θα παρουσιαστεί στον πολυχώρο "Αίτιον" (Τζιραίων 8-10, Μακρυγιάννη, στάση μετρό Ακρόπολη, τηλ. 213 0256666). Αν θυμάστε, εκεί προλόγισα τα βιβλία της Μαρίας Μουστοπούλου και της Αλίκης Valores την περασμένη χρονιά, συνεπώς νομοτελειακά ήρθε και η δική μου σειρά (καλά να πάθω).

Θα πούμε διάφορα ωραία πράγματα, συνεπώς be there, που λένε και στα Νεοελληνικά. Οι προσελθέντες θα φέρουν ακέραια την ευθύνη της πράξης τους (το ίδιο και οι απουσιάζοντες).

Κι όπως είπαμε, υπάρχει ΑΜΕΣΗ σχέση του περιεχομένου του βιβλίου τόσο με το μυθιστόρημά μου επιστημονικής φαντασίας «Η Επέτειος», όσο και με τους δυο τόμους με άπαντα τα βέμπεια διηγήματα («Δυσευτοπίες» και «Μωσαϊκό»), επίσης εκδοθέντα από τις εκδόσεις Άλλωστε το φθινόπωρο του 2014 και το Νοέμβριο του 2015 αντιστοίχως.

Για να δείτε την εκδήλωση στο Facebook πατήστε εδώ


[Ενημέρωση 24.2.2016]

Σχεδόν μια βδομάδα μετά την κυκλοφορία του «Σχήματος Πρωθύστερου» και η κατάσταση έγινε ακόμα χαοτικότερη (αν κι αυτό δεν είναι αποθαρρυντικό επειδή υπάρχουν οι Παράξενοι Ελκυστές).

Άλλωστε αυτό ήταν αναμενόμενο. Άλλωστε υπάρχει η περίφημη Μορφοδιάταξη. Άλλωστε σημασία έχει η συνολική εικόνα και όχι οι αποχρώσεις (ή οι αποχρώσες ενδείξεις). Άλλωστε ο εκδοτικός οίκος στον οποίο εκδόθηκε το «Πρωθύστερο» ονομάζεται… Άλλωστε.

Άλλωστε μπορεί μεν να ξέρω τι συμβαίνει –μέχρι ενός σημείου- πλην όμως, εσείς που διαβάσατε ήδη το βιβλίο (αλλά κι εσείς που δεν το διαβάσατε ακόμα) καλό είναι να έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά.

Λέξεις κλειδιά:
Ραέλ, «Mirage Men», 1976 (το έτος), Ντάγκον, Mars One, Ντουμπάι (το εμιράτο), «Strategem» (το βιβλίο), κλίμακα Παλέρμο, Simulacra, Μπέννου, UFO, χρυσός (Au), Υπεργαίες (Superearths).

Οι εξελίξεις (σε κάθε επίπεδο) τρέχουν… Υποθέτω ότι θα το έχετε πάρει χαμπάρι.


[Ενημέρωση 3.2.2016]

Ναι, είναι γεγονός!! Υπάρχουν νεότερες πληροφορίες για το νέο μου non-fiction βιβλίο.

1.Βρέθηκε τίτλος! "Το Σχήμα Πρωθύστερο".

2.Στη λογοτεχνία, πρωθύστερο είναι το σχήμα του λόγου στο οποίο, στη σειρά λέγεται πρώτα εκείνο που χρονολογικά και λογικά είναι δεύτερο, π.χ. "ξεντύθη ο νιος, ξεζώστηκε και στο πηγάδι μπήκε" (αντί ξεζώστηκε ο νιος, ξεντύθηκε και στο πηγάδι μπήκε)

3.Όχι, το βιβλίο δεν είναι φιλολογικόν δοκίμιον. Όμως ο τίτλος εκφράζει απολύτως το αντικείμενο που πραγματεύεται.

4.Το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο απο τις εκδόσεις Άλλωστε, εντός του Φεβρουαρίου.

5. Κι όπως είπαμε, υπάρχει ΑΜΕΣΗ σχέση του περιεχομένου του βιβλίου τόσο με το μυθιστόρημά μου επιστημονικής φαντασίας «Η Επέτειος», όσο και με τους δυο τόμους με άπαντα τα βέμπεια διηγήματα («Δυσευτοπίες» και «Μωσαϊκό»), επίσης εκδοθέντα από τις εκδόσεις Άλλωστε το φθινόπωρο του 2014 και το Νοέμβριο του 2015 αντιστοίχως.

6.Φτιάχτηκε εξώφυλλο και οπισθόφυλλο,

7. Κύδος στους Χριστίνα Σαββανή και Γιάννη Χναράκη!

8. Να και πώς θα φαίνεται το βιβλίο:

 


[Ενημέρωση 15.1.2016]

Λοιπόν, ξέρω πως έχουμε καιρό να τα πούμε εδώ μέσα, γι αυτό και κατανοητές οι γκρίνιες σας. Όμως και γι αυτό υπήρχε λόγος σοβαρός.

Από τον περασμένο Οκτώβριο είχα ξεκινήσει τη συγγραφή ενός κειμένου non fiction πάνω σε κάποια πολύ συγκεκριμένα θέματα του χώρου της αναζήτησης. Όλως περιέργως δεν είχα καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο «σκελετό», πράγμα εξαιρετικά ασυνήθιστο για την αφεντιά μου. Απλώς έγραφα «έτσι». Χωρίς προορισμό. Δεν ήξερα τι θα βγει. Εντάξει, δεν εννοώ «αυτόματη γραφή», είχα κάτι στο μυαλό μου, αλλά δεν είχα προ-χαράξει συγκεκριμένη διαδρομή.

Στην αρχή το προόριζα για άρθρο στο Nimbus.

Στην πορεία σκέφτηκα να το κάνω σειρά άρθρων.

Παρακάτω σκέφτηκα να αποτελέσει μια «βάση δεδομένων» για άρθρα και διαδικτυακά κείμενα.

Ακόμα παρακάτω πελάγωσα για τα καλά.

Ανατρέχοντας στο κείμενο είδα ότι είχα ανακατέψει όχι μόνο πλίνθους και κεράμους (τακτικώς εριμμένους πάντως), αλλά και ένα σωρό ετερόκλητα πράγματα. Όμως με έναν τρόπο που όλα «έδεναν».

Πώς; Μη ρωτάτε πώς. Πρώτον, απεχθάνομαι τη μακρηγορία όταν δεν υπάρχει λόγος και, δεύτερον, δεν αποκαλύπτω ποτέ τα μυστικά μου δημοσίως αφού αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον μου (σας συμβουλεύω να το εφαρμόζετε κι εσείς αυτό).

Για να μην πάει μακριά η βαλίτσα πάντως, το κείμενο αυτό εξελίχθηκε σε βιβλίο –ομολογουμένως μικρό, δηλαδή μικρότερο από κάθε άλλο προηγούμενο βιβλίο μου, κι αυτό είναι παράξενο για έναν συγγραφέα που (εκτός των άλλων) έχει διαγνωσθεί και επίσημα ως πάσχων από γραφομανία.

Το βιβλίο αυτό δεν διαθέτει ένα κεντρικό «αφήγημα», ούτε ένα κεντρικό άξονα ο οποίος αναλύεται και διακλαδίζεται σε επί μέρους κεφάλαια. Άλλωστε δεν υπάρχουν κεφάλαια. Υπάρχουν μικρές ενότητες που άλλες φορές μοιάζουν ομαλά αλληλοδιαδεχόμενες κι άλλες φορές εντελώς άσχετες. Αυτό μόνο τυχαίο δεν ήταν. Μόνο έτσι θα μπορούσε αφενός μεν να επιτευχθεί ο σκοπός του βιβλίου, όσο και να αναλυθούν-επεξηγηθούν-περιγραφούν τα θέματα και τα υποθέματα που πραγματεύεται.

Τα οποία είναι ταυτόχρονα και αλλοπρόσαλλα και αλληλένδετα.

Και έτσι, για λίγο teaser και να μην λέτε διαρκώς ότι σας παίρνω το πιάτο με τους μεζέδες προτού προλάβετε να τσιμπήσετε, να μερικές λέξεις κλειδιά που αφορούν την «κεντρική ιδέα».

Πρόγνωση, Συγχρονικότητα, Διαστάσεις Χρόνου, Simulacra, προσωπικές εμπειρίες μου, Παροντισμός, Project Timeslip, μαγεία/επιστήμη, pixilation, VALIS, Σχέδιο Apollo, Ο Άνθρωπος στο Ψηλό Κάστρο, ΣΑ-4 (κι όσοι καταλάβουν). Σημείο Αγκίστρωσης (παρομοίως), Evestra, Μνήμη, Μνημόνιο (όχι αυτό, το άλλο), Ψυχοκίνηση, Childhood’s End, Χρονοτάξιδα, Φαινόμενο Μαντέλα, Συγχρομυστικισμός, Πόλεμος των Λέξεων και το επερχόμενο κβαντικό άλμα της ελληνικής κοινωνίας (και όχι μόνο).

Αυτά προς το παρόν!

Νεότερα, όποτε υπάρξουν (δεν θα αργήσω πολύ, το υπόσχομαι).