Σειρά Μονογραφιών Phenomenon

Η σειρά μονογραφιών Phenomenon (από τις εκδόσεις Πυρπολητής) είναι μια περιπλάνηση στα άγνωστα μονοπάτια του παράξενου, του μυστηριώδους και του ανεξιχνίαστου.

Από τα αινιγματικά ΑΤΙΑ μέχρι την χαμένη αρχαία τεχνολογία και από τα παραψυχικά φαινόμενα μέχρι τα μυστηριώδη φαινόμενα των ωκεανών, από τα αινίγματα του χρόνου μέχρι τα αλλοκοσμικά όντα και τις οπτασίες που μοιάζουν να προέρχονται από το πουθενά.

Μια σειρά διεξοδικές και συνοπτικές μελέτες για να αποκτήσετε πολύτιμη γνώση και αντίληψη πάνω σε ζητήματα που, παρότι παρεξηγημένα και δυσφημισμένα, εξακολουθούν να προβληματίζουν και να γοητεύουν, στα όρια του πιθανού.

Απο τον Ιούλιο του 2008 ως το Μάιο του 2009, κυκλοφόρησαν στα περίπτερα συνολικά 5 μονογραφίες.

Δυστυχώς, η απώλεια του παλιού φίλου και συνεργάτη Γιώργου Χριστογιαννάκη, ο οποίος ήταν και ο εκδότης, σταμάτησε πρόωρα αλλά οριστικά την έκδοση της σειράς Phenomena η οποία είχε προοπτική να ξεπεράσει τις 10 μονογραφίες.

 


Τεύχος νο 5 (κυκλοφόρησε στα τέλη Μαΐου 2009)

*Οι θάλασσες καλύπτουν το 70% του πλανήτη μας. Ακόμα και με μια απλή μεταφορά αυτής της αναλογίας, εφτά στα δέκα αινίγματα του κόσμου μας, έχουν σχέση με τη θάλασσα!

Παράξενα φωτεινά φαινόμενα παρατηρούνται εδώ και αιώνες στα νερά των ωκεανών.

Άγνωστης ταυτότητας σκάφη αναδύονται, καταδύονται, προσθαλασσώνονται και αποθαλασσώνονται.

Παράξενες περιοχές στις οποίες ο χώρος και ο χρόνος συμπεριφέρονται περίεργα, αποτελούν εστίες μυστηριωδών εξαφανίσεων και άλλων παρόμοιων περιστατικών.

Κύματα-τέρατα που ξεπηδούν σε ακύμαντες θάλασσες καταπίνουν ωκεανοπόρα πλοία χωρίς να αφήσουν ίχνη.

Πλοία φαντάσματα αλλοτινών εποχών αρμενίζουν στα πέλαγα ενώ οι ναυτικοί ανακαλύπτουν –και μετά χάνουν- νησιά και στεριές που δεν υπήρξαν ποτέ –τουλάχιστον σε αυτό τον κόσμο.

Οι απέραντες εκτάσεις αλλά και τα βάθη των θαλασσών είναι ένας καμβάς πάνω στον οποίο η ίδια η Γαία ζωγραφίζει τα όνειρά της.

Η πέμπτη μονογραφία της σειράς Phenomenon, είναι ένα γοητευτικό αρμένισμα στα μυστήρια του υγρού στοιχείου. Ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης που οδηγεί σε μακρινά λιμάνια, πέρα από τον ορίζοντα.


Τεύχος νο 4 (κυκλοφόρησε στα μέσα Φεβρουαρίου 2009)

Το ανθρώπινο σώμα είναι μια περιοχή πιο ανεξερεύνητη και από τη ζούγκλα του Αμαζονίου ή τα βάθη της ωκεάνιας αβύσσου.

Ο άνθρωπος πάντα εκδήλωνε ικανότητες και δυνάμεις που θεωρούνταν παραδοσιακά «υπερφυσικές», «παραφυσικές», «θεϊκές», «δαιμονικές» ή απλώς «αφύσικες».

Άνθρωποι κυριολεκτικά άτρωτοι, άνθρωποι που βαδίζουν σε λιωμένη λάβα, άνθρωποι-ηλεκτρογεννήτριες, άνθρωποι-πυγολαμπίδες, άνθρωποι-μαγνήτες, άνθρωποι που καίγονται μυστηριωδώς. Άνθρωποι που πετούν, που αυξομειώνουν το μέγεθός τους, που «διπλασιάζονται» ανεξήγητα, που μπορούν να βρίσκονται σε δυο μέρη ταυτόχρονα, που σταματούν τις ζωτικές τους λειτουργίες κατά βούληση.

Πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα σε όλες αυτές τις ιστορίες; Τι λέει γι αυτά τα εκπληκτικά φαινόμενα η σύγχρονη επιστήμη –ορθόδοξη και ανορθόδοξη;

Άραγε ο άνθρωπος βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο εξελικτικό βήμα; Άραγε θα μπορεί να χρησιμοποιεί αυτά τα «άγρια ταλέντα» κατά βούληση; Ή μήπως απαιτείται πρώτα μια νέα συνείδηση;

Η τέταρτη μονογραφία της σειράς Phenomenon, είναι μια γοητευτική περιπλάνηση στον κόσμο του Άγνωστου Σώματος. Ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης του μυστηρίου που κρύβεται κυριολεκτικά μέσα στον καθένα μας.


Τεύχος νο 3 (κυκλοφόρησε στα τέλη Νοεμβρίου 2008)

Μέχρι ποιο σημείο έφτανε η επιστημονική και τεχνολογική γνώση των αρχαίων πολιτισμών; Γιατί η ορθόδοξη αρχαιολογία υποτιμά διαχρονικά και συστηματικά τις τεχνολογικές δυνατότητές των αρχαίων;

Πολυάριθμα ευρήματα και ανακαλύψεις καταδεικνύουν ότι οι πρόγονοί μας κατείχαν σημαντικές γνώσεις σε τομείς που θεωρούσαμε «μονοπώλιο» της σύγχρονης εποχής.

«Αιρετικά» αρχαιολογικά ευρήματα δημιουργούν υπόνοιες ότι οι αρχαίοι γνώριζαν και ίσως εκμεταλλεύονταν τον ηλεκτρισμό, ότι είχαν προσπαθήσει να κατασκευάσουν ιπτάμενες μηχανές –με διάφορους βαθμούς επιτυχίας- ότι διεξήγαγαν λεπτές και απαιτητικές εγχειρήσεις στον εγκέφαλο, ότι λάξευαν, μετέφεραν και τοποθετούσαν κυκλώπειους ογκόλιθους στο πλαίσιο μιας αρχιτεκτονικής που εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα.

Από πού προήλθε αυτή η γνώση; Από κάποιο προϊστορικό πολιτισμό που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη –επιζώντας μόνο στο μύθο της Ατλαντίδας και των χαμένων ηπείρων; Από εξωγήινα όντα που επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας στα βάθη της προϊστορίας; Ή από κάπου αλλού;

Η τρίτη μονογραφία της νέας σειράς Phenomenon, είναι μια γοητευτική περιπλάνηση στον κόσμο της Αρχαίας Υπερτεχνολογίας. Παρουσιάζονται τόσο οι «αιρετικές» απόψεις όσο και ο απαραίτητος αντίλογος. Αναπτύσσονται τόσο οι θέσεις της ορθόδοξης όσο και της ανορθόδοξης αρχαιολογίας.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας, ανάμεσα στις ομίχλες της ιστορίας και της προϊστορίας.


Τεύχος νο 2 (κυκλοφόρησε στις αρχές Σεπτεμβρίου 2008)

Ζωή Μετά το Θάνατο: Φως σε ένα απο τα Συγκλονιστικότερα Μυστήρια της Ανθρώπινης Ύπαρξης

Τι συμβαίνει μετά το θάνατο; Άραγε το πλέον αδυσώπητο γεγονός είναι κάτι τελεσίδικο, ή μήπως μια νέα αρχή; Τι αποδείξεις υπάρχουν γι αυτό;

Ο θάνατος είναι κάτι τόσο αφάνταστο, που όση προσπάθεια και να κάνει κανείς να τον φανταστεί, καταλήγει να πιστεύει υποσυνείδητα ότι είναι αθάνατος. Είναι έτσι όμως;

Το συγκλονιστικότερο μυστήριο της ανθρώπινης ύπαρξης αποτελεί τη μεγαλύτερη αιτία για σκέψεις και θεωρίες. Οι θρησκείες έχουν έτοιμη την απάντηση, όμως η αναζήτηση για γνώση δεν περιορίζεται σε θέσφατα και πιστεύω.

Τι κρύβεται πίσω από τον ομιχλώδη και παρεξηγημένο «κόσμο των πνευμάτων»; Άραγε οι ψυχές των νεκρών συνεχίζουν να υπάρχουν κατά κάποιο τρόπο; Άραγε μπορούν να επικοινωνήσουν με τους ζωντανούς; Και αν υπάρχει ύπαρξη μετά το θάνατο, τότε πώς μπορεί να είναι αυτή;

Άραγε υπάρχουν προηγούμενες ή επόμενες ζωές, ή η ζωή που ζούμε είναι μία και μοναδική;

Τι έχει να πει η επιστήμη για τα περίφημα Επιθανάτια Οράματα που βλέπουν κάποιοι ετοιμοθάνατοι;

Όλα αυτά τα ερωτήματα εξετάζονται με ενδελέχεια στην μονογραφία «Ζωή μετά το Θάνατο», τη δεύτερη της σειράς Phenomena. Αναλύονται οι πιθανότητες, ερευνώνται οι προοπτικές και δίνεται μια απάντηση στο αμείλικτο ερώτημα: Μπορεί να σπάσει κανείς το φράγμα του θανάτου; Και αν ναι με ποιο τρόπο;

Μια έρευνα που αφορά όλους μας.


Τεύχος νο 1 (κυκλοφόρησε στις αρχές Ιουλίου 2008)

ΑΤΙΑ στην Ελλάδα: Η Ιστορία και οι Πτυχές ενός Επίμονου Αινίγματος.

Το θέμα των ΑΤΙΑ ειναι κάτι που χάθηκε κυριολεκτικά στην πλημμυρίδα της ανοησίας, της παραφιλολογίας, της νεομυθολογίας και της εκμετάλλευσης.

Αλήθεια, τι χρησιμότητα έχει μια τέτοια μονογραφία;

Πολύ απλά, αποτελεί μια συνοπτική αλλά σφαιρική περιγραφή της διαχρονικής δραστηριότητας των ΑΤΙΑ στη χώρα μας. Παρουσιάζει τα υπάρχοντα στοιχεία και ανοίγει νέους δρόμους για την ερμηνεία του φαινομένου. Απεικονίζει την "πολιτιστική ιστορία" του φαινομένου και την εξέλιξή του στην πάροδο του χρόνου.

Διαβάζοντάς την θα δείτε την υπόθεση μέσα από ένα νέο πρίσμα –και θα αντιληφθείτε όχι μόνο τα πράγματα διαφορετικά, αλλά και διαφορετικά πράγματα.