Τα Φαντάσματα του Διαστήματος (2003)

Δεύτερη έκδοση, ενημερωμένη & επαυξημένη (2010)

Προσωπική έκδοση του συγγραφέα, διαστάσεις 29.5 Χ 21 εκ. (Α4), σελίδες 548, (με ευρετήριο), τιμή 40.

Εκτός της πρόσθετης ύλης και των πολλαπλάσιων φωτογραφιών σε σχέση με την πρώτη έκδοση, έχουν προστεθεί και τρία μεταφρασμένα διηγήματα του Stephen Baxter εν είδει παραρτήματος

Για περισσότερες λεπτομέρειες και τον τρόπο απόκτησης κάντε κλικ εδώ

Γιατί η Κατάκτηση του Διαστήματος αντικαταστάθηκε από τον Φόβο της Πτώσης;

Γιατί οι πύλες του Σύμπαντος έκλεισαν προτού καν ανοίξουν;

Τι σχέση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στην τελετουργική μαγεία, την πολιτική ιδεολογία και τα επιτεύγματα της διαστημικής τεχνολογίας; 

Πού σταματά η συνωμοσία και πού αρχίζει το πραγματικό Αίνιγμα; Ποιοι είναι οι παίκτες και ποια τα πιόνια στην κρίσιμη παρτίδα;

Ποιος ή τι κινεί τελικά τα νήματα στα πλαίσια της Μεγάλης Αναμέτρησης;

Αποκρυφιστές και τεχνοκράτες, μυστικές αδελφότητες και γεωπολιτικές ισορροπίες, ιδεολογίες και συμφέροντα, ήρωες και δαίμονες κινούνται στο σκοτεινό παρασκήνιο των διαστημικών προγραμμάτων.

Και πέρα απ’ όλα αυτά γυρίζουν οι τροχοί της διαδικασίας της Ομοιόστασης, μιας διαδικασίας πέρα από κάθε περιγραφή, ενός μηχανισμού που καθορίζει την ίδια την πραγματικότητα που έχουμε μάθει να θεωρούμε ως μόνη αληθινή.

Αλήθειες καμουφλαρισμένες πίσω από τα προσωπεία του μύθου. Μύθοι που θέλουν να περάσουν για αλήθειες. Μυστικά και ψέματα, συγκλονιστικές αποκαλύψεις, στοιχεία που βλέπουν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας. Δεδομένα και συσχετισμοί που σοκάρουν.  

Μετά από πολύχρονη και κοπιαστική έρευνα, ο Θανάσης Βέμπος αποκαλύπτει για πρώτη φορά τα σκοτεινά μυστικά που κρύβονται πίσω από την αστραφτερή βιτρίνα της διαστημικής τεχνολογίας.

Τεχνολογία και μαγεία, μυστικισμός και ορθολογισμός, πύραυλοι και μαγικές πεντάλφες, όλα αυτά θα τα συναντήσουμε στο ταξίδι, προσπαθώντας να ιχνηλατήσουμε τη μυστική διαδρομή της ανθρωπότητας.

Μιας διαδρομής που μας έφερε μέχρι τη Σελήνη αλλά μας άφησε εκεί...