Κόκκινο Φεγγάρι (2005)

Σελίδες 301, διαστάσεις 29.5 Χ 21 εκ. (Α4), προσωπική έκδοση του συγγραφέα, τιμή  30

Για περισσότερες λεπτομέρειες και τον τρόπο απόκτησης κάντε κλικ εδώ


Αν τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά, ο πρώτος άνθρωπος στη Σελήνη μπορεί να λεγόταν Αλεξέι Λεόνοφ και όχι Νηλ Άρμστρονγκ…

Στη δεκαετία του 1960 η Σοβιετική Ένωση είχε δρομολογήσει ένα άκρως απόρρητο πρόγραμμα αποστολών προς τη Σελήνη με αποκορύφωμα την προσσελήνωση κοσμοναυτών.

Μάλιστα κάποια στιγμή είχαν εκπονηθεί και λεπτομερή σχέδια για μια επανδρωμένη σοβιετική σεληνοβάση.

Για το σκοπό αυτό δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια ρούβλια, αφιερώθηκαν αμέτρητες ώρες εργασίες –και θυσιάστηκαν δεκάδες άνθρωποι στο πλαίσιο ατυχημάτων που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Με βάση τον πακτωλό στοιχείων από τα σοβιετικά αρχεία, αποκαλύπτουμε τις μυστικές πτυχές αυτού του μεγαλεπήβολου προγράμματος που δρομολογήθηκε και έσβησε στο ζενίθ του Ψυχρού Πολέμου.

Πρόκειται για την πληρέστερη και ενδελεχέστερη έρευνα του είδους της που κυκλοφορεί στα Ελληνικά από έναν βετεράνο ερευνητή του χώρου.

Με δεκάδες σπάνιες φωτογραφίες, διαγράμματα, πίνακες και σχήματα.

Ένα πολύτιμο εργαλείο για τον ερευνητή αλλά και για όποιον δεν αρκείται στο μασημένο και εύπεπτο χυλό που του σερβίρουν τα ΜΜΕ αλλά και πάμπολλοι αυτόκλητοι «ειδικοί». Τόσο «ειδικοί» που δεν ξέρουν τι διαφορά υπάρχει μεταξύ ενός πυραυλοκινητήρα και μιας μηχανής του εσπρέσσο…