Εικόνες από τον εναλλακτικό κόσμο της "Επετείου"

Σοβιετική φωτογραφία από την πρώτη προσεδάφιση στον Άρη με σημάδια έντονου ρετουσαρίσματος για προπαγανδιστικούς σκοπούς.

 

Χαρακτηριστικά εξώφυλλα του περιοδικού Time που δείχνουν την συνεχή άνοδο της σοβιετικής αυτοκρατορίας στη δεκαετία του 1980 και την τελική κατάρρρευση της Δύσης (το Time έκλεισε το 1987).

 

Οι επίγειες εγκαταστάσεις των σοβιετικών όπλων laser στο Καζαχστάν (από άκρως απόρρητη αναφορά στο υπουργείο Άμυνας του Δακτύλιου)

 

Άκρως απόρρητο βασικό διάγραμμα της σοβιετικής ακάτου προσεδάφισης στον Άρη (από τα αρχεία του σοβιετικού υπουργείου ΜΟΜ - Κατασκευής Γενικών Μηχανών)

 

Προπαγανδιστική αφίσα της Διαστημικής Υπηρεσίας του Δακτυλίου για τα πέντε διαστημικά πορθμεία της σεληνοβάσης.

 

Από τα απόρρητα αρχεία του υπουργείου Εξωτερικών του Δακτυλίου - σοβιετικοί διαστημικοί σταθμοί μάχης για πλήγματα laser σε επίγειους και διαστημικούς στόχους.

 

"Μέχρι την Τελική Νίκη - Θάνατος στον Ισλαμοφασισμό!". Προπαγανδιστική σοβιετική αφίσα που κυκλοφόρησε ευρέως στο Ιράν, το Αφγανιστάν και τις κεντρασιατικές λαϊκές δημοκρατίες της ΕΣΣΔ το χειμώνα του 2016.

 

Στιγμιότυπα από το ντοκυμοντέρ "Taming the Moon" (TBS, MX) σχετικά με την κατασκευή της σεληνοβάσης του Δακτύλιου.

 

Διαφημιστική αφίσα του συνασπισμού του Δακτυλίου του Ειρηνικού για τον αναπτυσσόμενο τουρισμό στη Σελήνη.

 

Κολλάζ εικόνων από τα συγκλονιστικά γεγονότα του 1986 στην Ελλάδα: αιματηρή ελληνοτουρκική σύγκρουση στο Αιγαίο, δολοφονία του Ανδρέα Παπανδρέου και φιλοσοβιετικό πραξικόπημα. Μετά την παγίωση του νέου καθεστώτος, χιλιάδες πρόσφυγες κατέφυγαν στην Τουρκία ώσπου το θεοκρατικό καθεστώς των μουλάδων έκλεισε τα σύνορα.

 

Ο κοσμοναύτης Μπαρσουκόφ γίνεται ο Πρώτος Άνθρωπος στον Άρη στις 7 Νοεμβρίου 2017. Τη φωτογραφία μετέδωσε το πρακτορείο ΤΑΣΣ.

 

 

Η σημαία της ΕΣΣΔ στον Άρη, μετά την πρώτη προσεδάφιση (7.11.2017).

 

Διαβάστε εδώ σχετικά με το μυθιστόρημα

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα